Sigyn R. Waerland - "När VarDag blir Välmående..."
Min blogg

Anna Bäséns besök hos Sigyn Waerland i fingerat namn

"Hitte-PÅ-Journalistik" med vilket syfte?
 
Anna Bäséns besök hos Sigyn Waerland i fingerat namn:
sen som medicinreporter för Expressen.
Ingen chans för Sigyn för bemötande innan publicering m.m.!
 
  Anna Rislund mailar om tid för hälsokollkursen, jag ger fyra förslag på tider, varav den första är fredag den 14e februari kl 13. Inget svar på veckor.
  Fredag den 14 feb ringer hon en halvtimme före- från mig föreslagen tid och säger att hon inte kan komma. Jag säger att hon inte bokat in sig, ej svarat på mail och ej heller fått bekräftelse och säger också till henne att jag har 48 timmars av-, och ombokningstid och att jag skrivit på hemsidan att jag helst inte vill ta bokningar per mail.  Helt klart inte läst ordentligt på hemsidan eller velat ha kontakt innan.
   Anna R bokar in sig den 20e och när hon kommer har helt plötsligt med sig en man. ”Min sambo”, säger hon. 
   Anna Rislund fyller i och signerar två papper där det ena är ett medgivande på elva punkter därsom hon helt förstår skillnaden mellan skolmedicin och biofeedback/stressreducering och vitamin/mineralterapi, att tillhandahållen teknik inte är skolmedicinsk utan följer reglerna för kroppens naturliga helande, att bara hennes hälsa, livsenergi och eventuella stress mäts och att om hon önskar någon annan hjälp-inom skolmedicin eller annan-inser att hon måste söka sig till den. Vidare att hon nu är införstådd att ingenting diagnostiseras, behandlas eller ordineras i något avseende rörande hennes tillstånd! Signerat Anna Rislund; att hon försäkrar att hon läst, förstått alla delar av avtalet samt att hon haft alla möjligheter att fråga om detta innan sejouren börjar.
    Under tiden jag berättar och frekvensmedicinen är igång med regleringar av obalanser, har jag kursen i livsföring där hon får ta del av varför det är så viktigt att tugga/dricka vatten/andas; vad som sker, hur mycket, när och hur det bäst skall ge resultat för kroppen.

   Hon verkar inte vilja ta in vad jag säger och jag får en flash av att hon är en av två personer under dessa tolv år som INTE förstår vad jag jobbar med. Den andra personen var sjuksköterska, med mycket solitt skolmedicinskt tänk. Men Anna Rislund har ju skrivit yrke; städerska och informatör! (Det har ju senare visat sig att Anna Bäsén är utbildad undersköterska och inte kunde göra sig hörd som sådan och senare valde mellan att bli läkare eller journalist. )

  Vi går igenom hela kroppen med siffror som hon själv skriver ner på papper och förklarar nogsamt tankesättet att vi inte diagnostiserar, inte pratar sjukdomar utan bara tar fram de obalanser som kroppen signalerar IDAG som vill bli omhändertagna-är i fokus nu, så kroppen kan hitta tillbaka till sitt helande. Jag informerar att detta är bara obalanser som när du vet dem- gör att du slipper få dem framöver-typ ”mota Olle i grind”, vi har inte med sjukdomar att göra.
  Det här är ju ingen diagnos, utan möjliga förstadier/obalanser.
 
 Många frågor som – ser du inget mera? Anna R är extremt nyfiken.
 
När jag ser en indikation om en begynnande hjärtobalans - typ hjärtinfarkt - sånt som man kan ha utan att märka - märker jag att hon reagerar extra och frågar extra mycket. (Människor som” är friska” kan ju dö nästa dag i hjärtinfarkt utan att ens vetat eller märkt något). 

Det visar sig ju att hon fått hjälp att hitta ett genetiskt fel på hjärtat genom näringsmedicinare Ingrid Franzon/  IFM-kliniken i Falun 2007 och en månad senare fått det bekräftat hos läkare, som hon uppsökt. 

Se artikel av Ingrid Franzon: ”Anna Bäsén försöker skapa rädsla och tvivel kring alternativmedicin” Newsvoice.se  2 Apr, 2014.

Anna R´s ”sambo ” har oerhört ont i ryggen och vet inte på vilken stol/fåtölj han skall sitta och jag erbjuder honom ligga på en brits under tiden och får ett bestämt NEJ, -jag förstår efteråt att det var för han skulle kunna ta smygfoton/filma och spela in.

Efter tre timmar av samtal, livsföringskurs, hälsokoll, ca två timmars regleringar samt konsultationer och råd för en bättre hälsa betalar Anna kontant, köper enzymer, ett kväveoxidpreparat för sammanlagt en dryg tusenlapp och jag säger att hon inte behöver köpa något, det är frivilligt. Vi gjorde inte doseringarna på de andra föreslagna preparaten, som jag är noga med annars, och säger att det viktigaste är regleringarna av obalanserna - så att hon kan börja må bättre. Ta det i trappsteg med kosttillskotten. Lustigt nog såg jag att hennes kropp är en av de få som tog emot frekvenserna oerhört bra.( Därav ordet ”Toppklient” i hennes reportage.)

En månad senare ringer det på min dörr och jag får skåda min tidigare klient Anna Rislund i form av medicinreporter Anna Bäsén från Expressen med sin ”sambo” som nu är fotograf. Oanmäld, ej bokat tid. Upprepade gånger säger hon, om och om igen, att hon bara har några frågor om frekvensmedicin, lätt tvingande.

 Jag inser att Anna Bäsén kommer jaga livet ur mig om jag inte svarar nu. (Vilket hon sedermera gjorde med-jagade- Ulrika Sunnerheim-Dahlman, enligt samtal med Ulrika).

 Min mor, på besök, snart 95, och jag har just avslutat lunch på min lediga dag och jag frågar henne om hon kan vänta en stund - det var ju bara några frågor…

En-och-en halvtimme senare går Anna Bäsén och fotografen. Den som får lyssna på den intervjun kommer höra frågor som är oerhört  ledande, aggressiva, kränkande, irrrelevanta - allt för att göra mig arg, komma i obalans, knäcka mig, ständiga upprepningar om: ”sjuk, diagnoser, botande, cancer, medicinskt ansvar, vetenskapliga bevis, forskning, luras, dyrt” och jag svarar lugnt att vi jobbar inte med diagnoser, behandlar inte, botar ej cancer, använder inte ordet sjuk - eller frisk - uteslutande bara med obalanser.  Anna B kommer med frågor till en terapeut som hon bort ställa till specialister. Om jag är en användare och bra på redskapet mobil är det ju inte samma som att jag har all info om forskning på mobiler!?

 Jag berättar hur många klienter som fått ovärderlig hjälp, räddats till livet, hur jag själv med tre whiplash & allvarliga mögelskador från tidigare yrkeslokal- inte kunnat få hjälp av läkarna jag gått till, samt klarat mig ur en av läkarna önskad förtidspension och nu jobbar heltid samt klarar av ett aktivt liv samt utbildar mig ständigt.

 Jag ber att få redigera/läsa det hon ska skriva innan det går i tryck och Anna B replikerar raskt att –”Du får se det som du säger”.
 Hon lovar.  Jag väntar i nästan två veckor. Inget hört.

Chocken kommer som det värsta aprilskämt; Uthängd på nätet, i tidning, på Tv4 Nyhetsmorgon med namn, firma, bostad, foton, filmad med röst. Utan att fått en chans att bemöta. Är jag en brottsling, eller? Chefredaktör Thomas Mattson, Expressen, verkar bekräfta på twitter att det är ok lämna ut namn och foton på oss personer i alternativbranschen - och jämför oss med de som är främlingsfientliga och hatar.

 Vad är ditt syfte- Anna Bäsén- att vända allt jag sagt till motsatsen?- att ljuga, förvränga? "Hitte-på–Journalistik"?

Varför söndra och splittra när vi kan använda både läkarvetenskapen och den alternativa branschen? 
Vi behöver både och! Bygg broar istället för att sprida gift och osanningar, och låt människor välja utifrån sitt sunda förnuft!

 När jag läser reportaget med Kim Anderzon, i Expressens nättidning, där hon inte fått hjälp med minskning av tumören- trots läkares rekommendation med strålning, cytostatika och 15 kg´s viktnedgång och ohälsa; -så vädjar du fortfarande till att hon skall ta sitt förnuft tillfånga och fortsätta läkarnas rekommendationer och INTE använda alternativ och att hon är ett offer som säljer båten för 60.000kr för hon bara kommer bli lurad?  

Detta instrument som jag jobbar med, kom till, för att läkarna medicinförgiftade Dr Nelsons mor och inte kunde hitta problemen med hans son. Han studerade själv allt inom den alternativa branschen och har sen guidat tusentals människor världen över till en bättre hälsa. Idag sitter läkare i Tyskland på kurs och lär sig detta instrument.

Du tror att jag är ett av dina sex offer för att få ett bra scoop och sälja lösnummer, få upprättelse för de personer i din omgivning som inte väljer medicin och läkare utan väljer att gå sin egen väg, varna människor att tänka själva och förlita sig på vetenskap och forskning när vi använt kost, motion, meditation, tankekunskap, akupunktur m.m. i tusentals år, men jag gläder mig åt att människor idag är så medvetna, speciellt de unga, att de kommer se igenom det du och tidningen skriver.

Jag blev utan förvarning tvingad på, utan mitt medgivande, att springa ett maratonlopp och det gjorde mig oerhört trött och kostat mig personligen mycket, men det bästa är att jag blir ju mer vältränad och de andra- positiva till alternativ- kommer springa med.

Expressen har tappat hundratusentals kronor i annonsintäkter samt- personer som tidigare läst tidningen - kommer nu inte ta i tidningen med tång - vad de sagt till mig.

EN sak ångrar jag - att du inte fick hälsa på min mor, snart 95, som satt i stolen och väntade i en-och-en halvtimme medan du höll 
”din intervju” med mig; hon vägde förut 47 kilo och satt i rullstol-söndermedicinerad mot kol (aldrig rökt-och avskyr tobak som pesten) astma och hjärtflimmer. Hon var på väg att dö två gånger i rad - omkring nyår.
Med mitt instruments regleringar och noga valda kosttillskott, Rosenmetoden, healing, massage och dylikt, tar hon nu rollatorn med bussen över till mig gladeligen, är med på barnbarnbarnskalas m.m. Det kallar jag livskvalitet. 
 
Hon har nu inga dagliga matlådor (som var det stora ständiga samtalsämnet om hur dåliga de var) eller behöver hjälp med dusch eller handla. Hon tar dagliga promenader, handlar själv, lagar mat själv, duschar själv och tvättar kläder. Pigg och klar i hjärnan, tar sig till kyrkans träffar och är social. Vi gläds.

Det var hennes rollator du tog med på filmen, när du klippte in mitt ”OJ”-för att du kom oförskämt utan att ringa eller boka ditt besök för dina frågor.

Min mors sex år yngre syster skällde tidigare ut henne för att hon kastade bort tusentals kronor i månaden på hälsokost (mat) och kosttillskott och tyckte mor min skulle använda Varan och mediciner från läkaren, för det gjorde ju systern själv;  Systern genererade bl.a. svår diabetes1 vid 85 års ålder ca, med svåra ögonproblem och dog 88år gammal i höstas efter att ha tillbringat mycken tid på sjukhuset dit barnen ofta kom.   
Hur vill du ha din ålderdom, Anna B? Du lär ha skrivit om åldringar, -dina föräldrar? på ålderdomshem och hur de blir behandlade?

Jag önskar alla gott, jag vill bara väl, jag önskar människor får välja- så de får blomstra och stråla, det vet mina närmaste och mina klienter. 

Bland det sista jag sa till dig var att peka på tavlan med texten: ”BE ALIVE”, jag har på min praktik –att mitt syfte är att hjälpa människor bli mer levande!

Jag har under mer än 42 år i branschen skaffat mig ett smörgåsbord av diger kunskap och evidensbaserad erfarenhet, samt -av ohejdad vana och egen önskan- följt i min far Are Waerlands fotspår, han som var hälsoprofet, författare och föregångsman på 30-, 40-, 50-talet.
Hans bästa bok vad gäller kroppen (han hann aldrig komma ut med det andliga, men skrivit mycket- det fysiska var det människor kunde ta till sig då) heter ”I sjukdomarnas häxkittel” och den berättar mycket om tarmen- där all hälsa börjar - och livsföring, samt hans livshistoria-där inte heller han- fick hjälp av läkare och många specialister.
 Are Waerland var minst 50 år före sin tid och idag är det han säger till mångt och mycket vardagsmat: grovgröt, grovt bröd och inte bara limpa/vetebröd, grönsaker, raw food, smoothies och frukt varje dag, motion och rörelse (yoga, Personlig tränare för att komma igång, gym, m.m.) dricka vatten, tänka positivt, tankens kraft (mindfulness, meditation) m.m.
Vi har bara gett det andra namn.
 
 Are Waerland´s devis var: -”Vi ha icke med sjukdomar att göra –utan livsföringsfel, -avskaffa livsföringsfelen och sjukdomarna försvinna av sig själva”.
 
       
 

 

0 kommentarer på Anna Bäséns besök hos Sigyn Waerland i fingerat namn:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
RSS Bli fan

Senaste inläggen

Anna Bäséns besök hos Sigyn Waerland i fingerat namn

Kategorier

Hälsa & Medvetenhet
drivs av

Site Builder drivs av  Vistaprint